15
Съб, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

ВСС назначи за постоянно съдия Ива Димитрова

Прокурор Маргарит Камбуров е повишен на място в ранг „прокурор в Окръжна прокуратура“. Това стана по решение на Висшия съдебен съвет /ВСС/ на заседание миналата седмица.

Също по волята на ВСС пък бившият обвинител № 1 в Свиленград Петър Мидов е наказан с понижаване в ранг за срок от 2 години и съответно намаление на възнаграждението заради уронване престижа на съдебната система. Причина за санкцията са установените контакти на Мидов с Красимир Георгиев - Красьо Черния, станал скандално известен с кадруването си сред магистрати.

Мидов бе единственият прокурор от региона, за когото в края на октомври м. г. се установи, че е контактувал с Красьо Черния. Тогава той заяви пред „Старият мост“,  че е говорил с Георгиев един път, инцидентно. Това е станало през лятото на 2009 година малко преди избора на окръжен прокурор на Хасково, за който пост Мидов беше кандидат.

ВСС излезе и с решение на длъжността „съдия“ в Районен съд – Свиленград, да бъде назначена Ива Тодорова. Както „Старият мост“ писа, досега тя се водеше младши съдия в Хасково, но бе командирована тук за 6 месеца.

Стефка КОЛЕВА