13
Съб, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Парична гаранция от 5 000 лв. наложи Окръжният съд в Хасково на 42-годишния турски шофьор на камион Емре Айдън, задържан на 21 т.м. на ГКПП Капитан Андреево с 12,030 кг хероин, укрити в пожарогасители. Мярката му за неотклонение бе гледана днес.

За контрабандата на 21 януари т.г. на граничния пункт Старият мост писа, като заловената високорискова дрога се оценява на стойност 2 329 008 лв.

Пред съда Емре Айдън разказа, че работи като шофьор от 2006 година и нямал нито едно нарушение до сега, посочва в своя публикация haskovo.live. От две години и половина работел във фирмата, чийто товар сега е превозвал. При последния курс, мъжът заяви, че не е присъствал на товаренето на стоката. Качил се на тира в гаража на фирмата и от там потеглил. Тъй като било почивен ден, шефовете му отсъствали, а парите за пътуването му били дадени от друг шофьор. По време на пътуването два пъти спирал за по една минута на паркинг, а на “Капъкуле” престоят му на бензиностанция бил повече от 11 часа. Вече на “Капитан Андреево” също се наложило да чака и заспал. За откритите пожарогасители с хероин в камиона му, турският шофьор заяви, че не знае как са попаднали там.

Днес защитата на турския шофьор заяви пред съда,че той е разведен с три деца и живее с брат си, който е с лека умствена изостаналост и трябва да се грижи за него. От своя страна Емре Айдън каза, че никога не е нарушавал закона и че основно се е притеснявал, да не се качи някой бежанец в камион му , но никога не е предполагал, че в товара му може да има наркотик, пише още haskovo.live.

Определението на съда подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативен съд- Пловдив.

Снимка: haskovo.live