23
Нед, Юни
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

По искане на прокуратурата съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 37-годишния свиленградчанин А.И.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 4 януари в Свиленград чрез счупване на стъкла на вратите на лек автомобил и чрез използване на техническо средство  отнел движими вещи на чужд гражданин с намерение противозаконно да ги присвои. Деянието представлява опасен рецидив, тъй като лицето е осъждано многократно, уточниха от прокуратурата.

На 3 срещу 4 януари 2024 г.,А.И. отишъл до лек автомобил, паркиран пред жилище в Свиленград, и с помощта на чукче счупил стъклата на предната и задната врата, след което взел намиращата се вътре чанта с документи, банкови карти и др. Отнетите вещи са на обща стойност 1005 лева. Те са били собственост на турски гражданин.

Районен съд-Свиленград е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че А.И. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо А.И. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва пред Окръжен съд-Хасково.