21
Вт, Май
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Фалшивите документи били необходими за кандидатстване пред ТЕЛК

Днес в Районен съд-Хасково бе разгледано в открито съдебно заседание административно-наказателно дело, внесено със споразумение между Районна прокуратура – Хасково и защитниците на подсъдимите В.Г.Л. на 65 г., Ж.П.Ч. на 62 г., В.Д.М. на 54 г., български граждани, които се признават за виновни по следните обвинения:

1. В периода от 07.01.2019 г. до 10.01.2019 г., в гр. Хасково при условията на продължавано престъпление обвиняемият В.Г.Л., в качеството си на лекар специалност „Уши нос гърло“ като извършител и в съучастие с В.Д.М. като подбудител, снабдил А.С.С. с лъжливи свидетелства за състоянието на здравето му, както следва – аудиометрично изследване на слуха на А.С.С. и епикриза, като не е действал като длъжностно лице – престъпление по чл. 312, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

2. В периода 10.05.2018 г. до 18.03.2019 г., в гр. Хасково при условията на продължавано престъпление обвиняемият Ж.П.Ч., в качеството си на лекар специалност „Уши нос гърло“ като извършител и в съучастие с В.Д.М. като подбудител и помагач, снабдил В.Р.А. и А.С.С. с лъжливи свидетелства за състоянието на здравето им, както следва – амбулаторни листове и аудиометрични изследвания на слуха на В.Р.А.; амбулаторни листове и аудиометрични изследвания на слуха на А.С.С., като не е действал като длъжностно лице – престъпление по чл. 312, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

3. В периода 10.05.2018 г. до 18.03.2019 г., в гр. Хасково при условията на продължавано престъпление като подбудител и помагач в съучастие с Ж.П.Ч. – извършител, и В.Г.Л. – извършител, в качеството им на лекари специалности „Уши нос гърло“ без да са действали като длъжностни лица, умишлено ги склонила да извършат престъпление – снабдяване на различни лица с лъжливи свидетелства за състоянието на здравето им и улеснила Ж.П.Ч. за това по друг начин, като предоставила данни за самоличността на В.Р.А. и А.С.С.

Издадените фалшиви документи били необходими за представянето им пред ТЕЛК.

Районен съд – Хасково одобри внесеното споразумение, като,освобожди от наказателна отговорност подсъдимите В.Г.Л., Ж.П.Ч. и В.Д.М. и им определи административно наказание "Глоба“ в размер на 2 500 лева за всеки от тях.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.