23
Нед, Юни
20 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Ремонти в две детски градини е предприела община Свиленград. До края на годината ще се извършат планираните в капиталовата програма на общината текущи ремонти в Детска градина „Детелина” в кв. „Кап. Петко войвода” и Детска градина „Зорница”.

За това са предвидени общо 30 205 лева от общинския бюджет. Проведени са обществени поръчки и са избрани изпълнители на обектите. Сключени са и договорите за изпълнение.

В ДГ „Детелина” ще се обновят санитарните помещения на първия и втория етаж. Строително-монтажните работи включват демонтаж на старата водопроводна инсталация и полагане на нова ВиК инсталация, монтаж на стенен фаянс, гипсова шпакловка и боядисване на стени и тавани. Стойността на ремонта е 11 497 лева.

В ДГ „Зорница” ремонтът обхваща пералното помещение, кухнята и санитарните помещения. Ще се извърши демонтаж и полагане на нов фаянс и теракот по стени и подове, гипсова шпакловка и боядисване на стени и тавани, премахване на дървени врати и монтаж на нови алуминиеви, както и цялостно оборудване на санитарните помещения. За обновяването на детската градина са отделени 18 708 лева общински средства.