24
Сря, Юли
37 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Прокуратурата в Свиленград привлече като обвиняем мъж на 50 г., служител в обл. Хасково към Старозагорската митрополия, за това, че при условията на продължавано престъпление в периода от месец март 2023 г. до месец октомври 2023 г. разпространявал порнографски материали с участие на лица, които изглеждат на ненавършили 18-годишна възраст,  както и за това, че на 12.10.2023 г. държал порнографски материали с участие на лица, които изглеждат на ненавършили 18-годишна възраст, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Пловдив.

От държавното обвинение не посочват името на провинилия се. По неофициална информация обвиненият е служител в храм "Св. Димитър" в Свиленград. 

50-годишният мъж е бил задържан на 12 октомври 2023 г. от служители на ГДБОП, след като е засечен да разпространява порнографски материали. Установено е, че от месец март 2023 г. до месец октомври 2023 г. е разпространявал чрез мобилни приложения порнографски материали - снимки и видеоклип, с участието на лица с неустановена самоличност на видима възраст под 18 години. При извършените претърсвания на места, които е обитавал, са иззети един преносим компютър и два мобилни телефона, съдържащи снимки и видеоклипове с порнографско съдържание.

По делото се извършват активни действия по разследването – разпити на свидетели, огледи на веществени доказателства и предстои назначаване на експертизи.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Извършват се действия по разследването.