20
Съб, Юли
37 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Образуваха досъдебни производства срещу дрогиран и пияни шофьори

24-годишен е пострадал в катастрофа. Инцидентът станал в 02:50 на пътя Любимец – Свиленград. Той загубил управление над „Ситроен“-а си, навлязъл в насрещната лента, излязъл е в ляво от платното и се е преобърнал. Шофьорът, който е от Любимец, е без опасност за живота, оставен за наблюдение в местната болница.

Досъдебно производство пък е било образувано срещу 24-годишен свиленградчанин. Той е бил спипан от органите на реда да шофира „Рено“-то си под въздействието на 1,46 промила алкохол.

Още няколко бързи производства са стартирали през почивните дни. Едното е срещу турски водач на „Мерцедес“, спрян за проверка от униформените в Харманли. Тестът с техническо средство отчел употреба на два вида дрога. Полицаите от РУ Тополовград също са задържали водач, нарушил пътния закон. 49-годишен от града е шофирал „Рено“ с наличие на 1,43 промила алкохол в издишания въздух. Последното производство през почивните дни е в Хасково. Автопатрул е проверил „Форд“ тази сутрин в 1,50 часа. При справка се изяснило, че 29-годишният му водач шофира в едногодишен срок от влязло в сила наказателно постановление, заради което му е отнета шофьорската книжка.

Снимка: Архив "Старият мост"