14
Нед, Апр
13 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Нашенецът има множество присъди

37-годишният свиленградчанин Стоян Петров е под постоянен арест заради това, че подал фалшив сигнал за бомба в столичен МОЛ. Това стана по искане на Софийска районна прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

В репортаж в централната си емисия новини Нова ТВ припомни, че двама души бяха задържани на 16 януари. Единият от арестуваните говори само по NOVA от дома си в Плевенско.

61-годишният Венелин Василев е от плевенското село Опанец. От неговата къща, в понеделник, е подаден сигнал за бомба в столичен МОЛ. “Каза, че има бомба в МОЛ-а и е затворил..”, сподели Василев пред камерата на NOVA. Сигналът подава 37-годишният Стоян Петров от мобилния си телефон. Той е от Свиленград, но живее заедно с Венелин в плевенското село Опанец. Венелин Василев твърди, че не е знаел за обаждането. Разбрал по-късно. “След час и нещо идват 20 души полицаи. Арестуваха ни и ни откараха”, допълва той.

Двамата мъже са приятели. Венелин приютил Стоян в дома си. Обяснението на Стоян за телефонното обаждане – гледал в интернет записи от учредяването на партията „Спаси София“ ден по-рано и се ядосал. Мислил си, че поддръжниците на Борис Бонев още са в МОЛ-а.

37-годишният Стоян Петров вече е с обвинение. Срещу мъжът има 13 заявителски материала за кражби през годините. Венелин Василев ще е свидетел по казуса. А 61-годишният Венелин е излежал присъда за убийство през 1976 година. Има обвинения и за нанасяне на средна телесна повреда.

Репортажът на НОВА ТВ може да гледате ТУК