20
Пон, Май
29 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

304 души и 238 МПС-та са проверени при специализирана полицейска акция в Хасковска област на 13-и, петък

Шестима водачи, седнали зад волана след употреба на дрога, бяха заловени на 13-и, петък при специализирана полицейска акция в областта.

Те са пренощували в арестите на Димитровград, Харманли, Хасково и Свиленград, като са образувани бързи полицейски производства. Пътните полицаи участвали в операцията са съставили и 27 фиша и 21 акта на водачи, нарушили Закона за движение по пътищата.

По време на операцията са проверени 304 лица и 238 МПС, съобщават от МВР.

По линия на конвенционалната престъпност са проверени 24 търговски обекта, 16 заведения за хранене и 5 заложни къщи.

При проверка на автомобил на АМ Марица край Свиленград са открити 458 артикула с лого и надпис на защитени марки. Управляващият „Опела“ 20-годишен от Пловдив не е представил документи за произход и е предал стоката с протокол на разследващите.

Териториалните полицаи от хасковското управление са иззели и 500 грама тютюн и 146 къса цигари без бандерол.

В ареста на областния град са били задържани 21-годишен, в който при проверка е открита доза марихуана с тегло 2,5 грама, 51-годишен с 2 грама кристално вещество и 58-годишна с 2 грама марихуана. В дома на жената на улица „Лозенец“ са намерени още 100 грама от същата дрога.

При акцията са иззети още 10,8 кубика дървесина от лица в Хасково и селата Нова надежда, Елена и Узунджово. Нарязаните дървета са били без контролна марка и превозен билет.

Задържани са и двама хасковлии, превозващи в каруца арматурно желязо. Те признали, че са го откраднали в района на улица „Ком“ в областния град.

В акцията е издирен и 32-годишен, който задигнал от хасковлийка мобилния й телефон в района на центъра на града. Той върнал инкриминираната вещ с протокол.

28-годишен е заловен за кражби от кафе автомати в Харманли. В рамките на месеца, младежът разбил и откраднал от 5 кафе машини  монетите на стойност около 900 лева. След довеждането му в управлението той признал действията си и споделил, че е проиграл парите.