14
Нед, Апр
14 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

В резултат от проведената специализирана полицейска операция в Свиленград по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, противодействие на купуването на гласове и недопускане на пътен травматизъм са проверени 19 обекти на територията в това число финансови и търговски обекти и пунктове за черни и цветни метали, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители са открили в обменно бюро над 34000 лева извън касовата наличност, за което служители от НАП, участващи в акцията са съставили акт. В хода на проверката са проверени и 149 МПС и 193 лица. Връчени са 15 електронни фиша и са съставени 20 акта и 5 фиша по ЗДвП за различни нарушения.

В 16 часа служителите са проверили мотоциклет „Хонда“, шофиран от 28-годишен от града със спътник негов съгражданин на 25г. В личния багаж на пътника са открити 2 станиолови топчета със суха зелена листна маса с тегло 10,5 грама, реагираща при полеви нарко тест на марихуана. Последвало е претърсване в жилището му на улица „Р.Милков“, където е открита още 1,5 грама от същата дрога. Образувано е досъдебно производство.