26
Съб, Ное
25 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

При специализирана полицейска операция е задържан 55- годишният Д. Я. от Свиленград за отглеждане на канабис. Акцията на свиленградските полицаи се е провела днес в местността  „Костовия гьол“ в землището на с. Димитровче.

Установено е, че той Д. Я. е засял и отглеждал там 7 растения, които при тестване с полеви наркотест са реагирали на високорисково наркотично вещество - канабис. Общото бруто тегло на растенията е 5 килограма и 720 грама, като те са били с височина около 1,5 метра. В нивата са намерени и иззети още туби с вода, тор за насажденията и пособия за поливане.

При извършване на първоначалните процесуално-следствени действия на мястото е присъствала Мария Кирилова, районен прокурор на гр. Свиленград.   Д.Я. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР

. В Районна прокуратура – Свиленград е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс. Той е имал и предишни присъди за криминални престъпления, но е реабилитиран, казаха от прокуратурата.

Разследването по случая продължава.