Крими
Инструменти
Шрифт

Районна прокуратура – Свиленград внесе в съда обвинителен акт спрямо 54-годишния А.Г., за това, че на 10-и април т.г. от два трактора в землището на Любимец е откраднал 65 литра дизелово гориво на стойност 122,20 лв.

Обвиняемият А.Г. живеел в гр. Свиленград, като имал трактор и с него извършвал услуги на земеделски производители, за което те му заплащали. Той нямал средства да закупи гориво за машината и решил да открадне. През нощта на 10 април 2020 г. А.Г. се качил на велосипеда си и тръгнал към Любимец. В началото на града, в производствена база, видял два паркирани трактора. Крадецът отишъл до тях, като отворил капачките на резервоарите и чрез използване на маркуч налял две туби с гориво, общо 65 литра, след което си тръгнал. По-късно е бил подаден сигнал в полицията за кражбата. 

Спрямо А.Г. е взета от съда мярка за неотклонение "задържане под стража“  на 14 април 2020 г. , за което „Старият мост“ писа тогава. Той е бил осъждан, като за последно е излязъл от затвора през ноември 2019 г.

Предстои Районният съд в Свиленград да насрочи заседание по делото.