23
Нед, Юни
20 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

  Осем мъже са задържани при проведена Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност на територията на общините Харманли и Симеоновград на 5-и март, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив. В нея са участвали съвместни екипи на отдел „Криминална полиция“ и отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР –Хасково и РУ на МВР  - Харманли, както и служители на РИОСВ- Хасково.

В акцията са се включили 6 екипа, 32 полицаи, 12 служебни автомобила и са били изградени 6 контролно-пропускателни пункта.  Трима от задържаните са криминално проявени. Един от арестуваните е хванат в момент на кражба от склад на стоки за бита и хранителни продукти в Харманли. Полицейските служители открили в лек автомобил „Рено“, паркиран пред склада, хранителните продукти и перилни препарати. При обиск в него са намерени близо 15 000 лева.

Разкрити са и два случая за държане на акцизни стоки без бандерол. От лек автомобил „Рено“, шофиран от 43-годишен мъж, и от жилище в гр. Симеоновград, са иззети общо 400 къса цигари и 500 грама нарязан тютюн.

При акцията е установен незаконен пункт за събиране на бракувани автомобили в с. Свирково, общ. Харманли. В двор на склада са открити 60 автомобила, 23 от тях са излезли от употреба, за което служител на РИОСВ, е съставил констативен протокол и акт по Закона за управление на отпадъците.

При акцията е издирено лице, на което е повдигнато обвинение за кражба на телефони при повторност в немаловажен случай.

Още един мъж е задържан за кражба от търговски обекти, а 23-годишен младеж  за държане на малко количество канабис.

По време на Специализираната полицейска операция са проверени общо 24 обекта, 85 моторни превозни средства и 134 лица. Съставени са 16 акта – 11 от тях по Закона за движение по пътищата, а останалите по Закона за българските документи за самоличност и по Закона за акцизите и данъчните складове. Образувани са четири бързи производства. Осемте лица са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.