Крими
Инструменти
Шрифт

Един лек автомобил и три каруци конфискуваха свиленградските горски инспектори при съвместна акция с полицаи от крадци на дървесина на 8-и февруари вечерта. Натоварената с 1 куб. м лек кола била приклещена след кратка гонка от униформените около 20.30 часа на стария път от Свиленград за с. Левка.

До нощната операция се стигнало, след като обикалящ района лесничей чул шум на моторна резачка в местността Рошава могила. Той веднага подал сигнал до мобилната група и полицията за незаконната сеч. Докато обаче екипите пристигнат на място, бракониерът успял да натовари дъбовите трупи и да потегли към Свиленград. След залавянето му, освен с колата и дървесината, крадецът, се разделил и с моторната си резачка. Полицаите пък му отнели шофьорската книжка, защото се оказало се е седнал зад волана след старо пътно нарушение и неплатен акт от 300 лв.

Същата вечер горските попаднали и други бракониери. В кв. Гарата те засекли три каруци, натоварени с по половин кубик дървесина. Каруците заедно с дървата и кошумите на впрегатните животни веднага били конфискувани. И на четиримата бракониери, всичките от ромски произход, са съставени актове.