30
Чет, Май
18 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Стефан Николов от Любимец, на 20 години, ром, криминално проявен, е извършител на кървавото убийство на 76-годишен пенсионер от града. Николов е регистриран и за кражби в Свиленград.

Той е задържан с постановление за 72 часа и предстои от прокуратурата да поискат налагане на най-тежката мярка за неотклонение за него"задържане под стража". За това престъпление законът предвижда наказание от 10 до 20 г. затвор. Това съобщиха на пресконференция в окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, директорът на полицията старши комисар Ангел Цанков и наблюдаващият прокурор Павел Жеков.

По данни на разследващите задържаният Стефан Николов и жертвата Петър Марков са се познавали от около месец. Старецът наемал младежа да му обработва градината срещу минимално заплащане. Зверството е извършено в нощта на 20 срещу 21 май. След задържането Стефан признал за деянието си и дори обяснил механизма и хронологията на престъплението, която съвпада със заключението при аутопсията. Открита е и брадвата, с която е извършено престъплението. При разпита в присъствието на адвокат Стефан изтъкнал лични причини за убийството. Назначени са експертизи, които да изяснят подробности около инцидента.