25
Нед, Фев
25 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

На 20 април Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М. И. на 53 г., турски гражданин, привлечен като обвиняем за това, че без надлежно разрешително държал прекурсор за производство на наркотични вещества с цел разпространение, а именно 1200 литра оцетен анхидрид - престъпление по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 16 април 2017 г. органите на МВР са били уведомени, че шофьор на турски камион е оставил за съхранение в склад в Свиленград съдове, съдържащи вещество, издаващо остра задушлива миризма. В помещението е било извършено претърсване и изземване. От склада са били иззети общо 1200 литра оцетен анхидрид, който съобразно българското и международното законодателство представлява прекурсор. С постановление от 17 април 2017 г. турският гражданин М. И., който е бил шофьор на камиона, е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 20 април 2017 г., Окръжен съд-Хасково ще заседава по искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия М. И.

Снимка: Илюстративна, Интернет

СМ