12
Пет, Апр
16 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Нелегалните папироси на стойност над 5 милиона лева спипани при спецакция на полицията. Обиски на къща и складове в с. Момково правиха в неделя ченгетата

Тир с над 1300 мастербокса контрабандни цигари бе задържан на ГКПП Капитан Петко войвода на влизане от Гърция. Камионът, превозващ огромното количество нелегални папироси на стойност над 5 млн. лева , бе спипан при полицейска спецакция в събота вечерта.

Тирът с хасковска регистрация пътувал от Турция, но шофьорът предпочел да мине по обиколния маршрут през Гърция. Преминавайки през вътрешноевропейската граница Орменьон - Капитан Петко войвода, превозвачът се надявал да избегне засиления митнически контрол на ГКПП Капитан Андреево, смятат разследващи. Още на следващия ден ченгетата са извършили обиски на къща и складови помещения в свиленградското село Момково, собственост на фирмата превозвач. Според запознати в тях обаче други количества цигари не са открити. Засега зад решетките е единствено шофьорът на камиона, който бил от Хасково, но се очаквали и други арести.

СМ