25
Съб, Май
17 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт
lizing1lizingНа граничния пункт са задържани 4 джипа, 8 влекача, 5 полуремаркета и 4 леки автомобила
 
Общо 21 МПС-та, обект на финансови измами или кражби, на стойност над 1 млн. евро задържаха гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево от началото на годината досега. На тукашния граничен пункт са спрени 4 джипа, 8 влекача, 5 полуремаркета и 4 луксозни леки автомобила.
В началото на март тук са били спипани 5 влекача /3 „Мерцедес Актрос“ и 2 „Скания“/ с 3 полуремаркета на обща стойност около 350 000 евро, които са обекти на застрахователна измама в Швеция. Десетина дни по-късно граничните полицаи са спрели други два нови влекача „МАН“ с две полуремаркета за 250 000 евро – също обект на застрахователна злоупотреба, но в Холандия. И при двата случая граничните служители са действали по предварителна информация. Пак през март на ГКПП Капитан Андреево са хванати лек автомобил „Мерцедес AMG 245 G A“ – нов модел и „Мерцедес Е 200“ – застрахователни измами съответно в Швеция и Италия, както и нов модел джип „Лексус“ на стойност 70 000 евро, който бил откраднат в Германия.
През февруари са задържани джип „Мерцедес BENZ“ и лек автомобил „BMW 525“, всеки от които около 40 000 евро, обекти на лизингови злоупотреби в Германия. Хванат е и джип „Ланд Ровер“ на стойност 70 000 евро, задигнат в Италия. В първия месец на тази година пък тукашните гранични полицаи са спипали откраднат в Германия влекач „Даймлер Бенц Actros“ на стойност 75 000 евро, както и джип „Тойота RAV 4 INVINCIBLE“ и лек автомобил „VW PASSAT“ – обекти на лизингови измами съответно в Англия и Холандия.
След задържането им МПС-тата в рамките на около два месеца се връщат обратно на собствениците им по законоустановен ред. В повечето случаи водачите не носят наказателна отговорност и обикновено само престояват денонощие в ареста.
През 2014 г. на ГКПП Капитан Андреево са били спрени общо 75 МПС-та – леки автомобили, джипове, влекачи и др., обект на финансови измами или кражби.
СМ