Крими
Инструменти
Шрифт

13-годишната С. изведена от семейството, настанена в интернат

 

Истинска семейна драма се разигра в с. Левка в края на миналата година. Брат изнасилил 13-годишната си сестричка. След подаден от момичето сигнал в полицията младежът бил задържан за блудство с малолетна. По закон, ако се докаже вината му, следва да получи от 10 до 20 г. затвор.

Насилникът И. е на 20 години. Работи като пастир в село Левка, където и живее. Останалите от многолюдното му семейство – майка, баща, братя и сестри, обитавали къща в Райкова могила. Често, вместо да ходи на училище в Свиленград, 13-годишната С. отскачала при него, като дори оставала да пренощува там. Жители на двете села споделиха съмненията си, че между тях възникнал любовен романс още от лятото на 2014 г. Дали това е така обаче, можело само да гадаят. В злополучния ден живеещи наблизо чули брат и сестра да се карат, но не успели да разберат за какво точно е бил спорът. След шумната разпра момичето се оплакало пред кварталния, че е изнасилено от родственика си. Заради това, че пострадалата е малолетна, от РУП веднага подали сигнал в дирекция „Социално подпомагане“-Свиленград. След като директорката Росица Христова разбрала за станалото, изпратила свой служител от отдела за закрила на детето да придружи момичето за освидетелстване от съдебния лекар на област Хасково д-р Христо Еленски. Заключението на патолога потвърдило, че по тялото на момичето има следи от насилие.

В същото семейство живеело и 6-годишно момиченце, племенница на насилника. Социалните решили, че заради станалото детето е в риск. Поради това то било изведено от къщата в Райкова могила и настанено при професионални приемни родители до изясняване на случая. Пострадалата С. в момента е изолирана от семейството и няма допир с близките си, съобщи Росица Христова. С нея тепърва започват да работят психолог и социални работници. Насилникът е бил задържан за 24 часа и освободен. В прокуратурата е образувана преписка срещу неизвестен извършител. По наша информация С. е умствено изостанала и споделила пред свои познати, че ще оттегли обвинението срещу брат си.

СМ