14
Нед, Апр
13 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Злосторници излъгали дядото, че парите трябват за животоспасяваща операция на сина му

85-годишен старец от село Левка стана поредната жертва на телефонни измамници в региона и се раздели с 12 000 лв. Злосторниците действали по познатата схема с тежко болен роднина. Пострадалият дядо Янчо разказал, че непознат му се обадил по телефона и се представил за д-р Димитров. После му съобщил, че синът му е претърпял тежка катастрофа и трябват пари за животоспасяваща операция. Старецът много се притеснил. Синът му предния ден отишъл в Хасково да си поправи колата и останал да пренощува там. Затова без много да му мисли дядото събрал всичките си пари. После предал солидната сума на мъж, който дошъл да ги прибере с такси.

Малко след това синът на дядо Янчо се прибрал жив и здрав и старецът разбрал, че е измамен. За случая сигнал в свиленградското полицейско управление е бил подаден във вторник около 17,30 часа от кмета на селото Борис Борисов. Работата по образуваното досъдебно производство продължава. В деня, в който е бил измамен старецът, доста хора от селото са забелязали жълтото такси, което обикаляло по улиците. Никой обаче не е запомнил номера на лекия автомобил, коментират жители на Левка. Злосторниците се пробвали да излъжат и друг мъж от селото, но той не се хванал на въдицата им.

Миналата седмица пък възрастна свиленградчанка стана жертва на мними гадателки и „олекна“ с 1 700 лв., за което „Старият мост“ писа. 82-годишната Елена Т. била посетена в дома си от две непознати жени, които й предложили да й гадаят и я подмамили да събере всичките си пари и да ги завие в кърпа. После банкнотите трябвало да останат там определено време, за да се развали магията. Когато пророчиците си тръгнали, баба Елена разбрала, че парите ги няма.

СМ