Крими
Инструменти
Шрифт

По разпореждане на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов започна специализирана операция на територията на цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Ангажирани са окръжните прокуратури, СДВР и областните дирекции на МВР, дирекция „Миграция“ в МВР и специални полицейски сили. Според източници на „Старият мост“ от вечерта на 23 октомври пътищата в Свиленградско са завардени тотално от органите на полицията. „Целият състав е изкаран навън, независимо от дъжда и лошото време“, съобщи бивш полицай на отговорна позиция.


Проверяват се всички места, в които са концентрирани лица, за които има съмнения за незаконно пребиваване на територията на страната ни. Претърсват се хостели, хотели, адреси. Създадена е организация за случаите, когато задържаните са чужденци, да бъде потърсено съдействие от Държавната агенция за бежанците.
По данни на Софийска градска прокуратура, към момента на територията на столицата са проверени 531 лица. Задържаните лица без документи, които са незаконно пребиваващи у нас, са 107. Установени са трима български граждани, обявени за общодържавно издирване.
По данни до 11.00 часа общо проверените в страната обекти са 1035. Извършена е проверка на 2 742 лица, от които 113 са задържани.
Операцията е стартирала в 6.30 часа тази сутрин и продължава и към момента.
Подробности ще бъдат съобщени по-късно.