21
Нед, Апр
26 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Услужлива банкова чиновничка помогнала с 300 лева

86-годишна жена „олекна“ с 6 000 лева, след като стана жертва на телефонна измама в Свиленград.

Столичанката баба Надя била на гости тук в дома на близката си Автономка Траянова на ул. „Македония“. На 21 октомври телефонът иззвънял и баба Надя, която има племенник в Будапеща, вдигнала. Мъжки глас отсреща казал: „Лельо, ще ти пратя колет с ценни документи и 121 хиляди лева в него. Искам да го скриеш, само на тебе имам доверие. Ще дойда от Будапеща да го взема. Ще трябва обаче да платиш на доставчика 6 000 лева.“

Възрастната жена му отвърнала, че няма толкова пари у себе си, а той и казал: „Иди да изтеглиш от банката, като дойда – ще ти ги върна.“.

Баба Надя малко се усъмнила в гласа, не приличал съвсем на този на племенника й, но отишла в банката и поискала да изтегли от сметката си 6 хил. лв. В този момент в наличност в касата имало 5 700 лв. Тогава една от служителките извадила лични 300 лв. и допълнила сумата, като смятала да си ги възстанови впоследствие.

Възрастната жена помолила да сложат парите й в плик. Тъкмо се връщала по ул. „Македония“,когато я пресрещнало високо слабо момче с дънково яке, което носело черен пакет. Бабичката веднага дала парите и получила „колета“.

По-късно дъщерята на софиянката й звъннала по телефона да я чуе как е. Възрастната жена разказала какво се е случило. Щерка й веднага усетила, че това е измама и се обадила в Будапеща. Племенникът се изненадал: „Аз изобщо не знам такова нещо и нищо подобно не съм изпращал“.

Веднага изпратили баба Надя да се оплаче в полицията. В колета, за който платила 6 хил. лв. от спестяванията си, имало... бисквити.

Миналата седмица голяма сума пари била измъкната от измамници и от възрастна жена в Капитан Андреево. Тя обаче не направила оплакване в полицията, тъй като досега не била чула някой от ало-апашите да е заловен.

СМ