28
Вт, Май
17 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Нападателите санкционирани с по 200 лв. по бързото производство

Истински екшън се разиграл през уикенда до лозето на адвокат Тодор Стамболиев. Това сподели пред „Старият мост“ самият той. Трима роми с брадва и резачка налетели срещу него, сина му Десислав, който е полицай, и зет му Димитър Байнов, служител на ДАНС. Свидетели на инцидента станали и двете внучета на Стамболиев на 4 и 10 г. Малчуганите изпаднали в шок. Ромите, които пренасяли дърва с две каруци, освирипели, когато ги попитали откъде са ги взели. По чудо няма пострадали. След инцидента нападателите бяха заловени и изправени на съд.

Бяхме на семейното лозе да садим лозички, калемите свършиха и със зет ми отидохме до колата да вземем още, заяви на делото един от потърпевшите – Десислав Стамболиев. „Тогава забелязахме откъм Пъстрогор да идват две каруци, пълни с дърва. Вместо да вървят по асфалта, те се отбиха по черния път. Предположих, че дървата са крадени. Като се приближиха, спрях мъжете, за да ги попитам откъде са дървата. След като се легитимирах, че съм полицай, те забързаха. Водачът на първата каруца удари коня, който се изправи на задните си крака. Имаше опасност животното да ме смачка. Като видяха, че няма да се махна от пътя им, двамата слязоха от каруцата. Единият от тях взе резачка, запали я и се насочи към зет ми. Попитах го какво прави и той тръгна към мен, като пусна веригата да се върти. В този момент от втората каруца слезе приятелят им с брадва в ръце, който пък се насочи към тила на баща ми Тодор. Добре че беше Атанас Овчаров, който повали нападетелят на баща ми на земята. Настана суматоха и тримата успяха да избягат. Тогава сигнализирахме в полицията“, сподели Десислав Стамболиев по време на делото. Думите му бяха потвърдени и от останалите свидетели.

Преди да дадат показания тримата обвиняеми се признаха за виновни. Заявиха, че са се уплашили да не им конфискуват дървата. Имаме по две деца, а сме безработни. Режем дърва, за да ги продаваме и да изкараме по някой лев, уточниха ромите. Те бяха санкционирани от съда на по 200 лв. глоба.

Възмутен съм от безхаберието на държавата и Общината, което проявяват при опазване имуществото на гражданите, заяви Тодор Стамболиев след делото. Имотите, особено полските, са оставени на произвола на съдбата, а крадците стават все по-нагли. Могат да се намерят един куп за футболния клуб, а за охранители – не, негодува той.

Припомняме, че преди две седмици в същата местност – над болницата, мургави апаши пребиха пенсионер, за което „Старият мост“ писа. Д. Н. заварил в лозето си четирима млади роми. Попитал ги какво правят тук и вместо отговор, единият тръгнал с брадва срещу него. Миг по-късно получил удар в лицето и се струполил на земята. Вече повече от месец нападателите не са открити.

Диляна ЦВЕТКОВА