22
Чет, Фев
29 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

 

IMG 20130940Свиленградчанката Елена Панайотова, която бе арестувана за държане на наркотици, остава за постоянно в ареста. Това реши в петък, 13 септември, състав на Районен съд – Свиленград с председател съдия Кремена Стамболиева. Елена миналата година е била осъдена условно за контрабанда на акцизни стоки. Ако сега бъде призната за виновна, ще трябва да излежи и предишното наказание.

Другата нашенка, задържана с Елена – Соня Желязкова, е пусната под домашен арест. Съдът е преценил, че няма опасност тя да се укрие, понеже има първолак, затова й е наложил по-лека мярка за неотклонение.

Както „Старият мост“ писа, наркотикът е бил спипан във вторник през нощта до Лъв чешма, където полицаи спрели за проверка автомобил, в който пътували Елена Панайотова - на 33 години, и Соня Желязкова - на 29 години, и двете от Свиленград. В найлонова чанта в купето униформените открили 5 килограма амфетамин на таблетки. Това е най-голямото количество амфетамин, задържан тук. Досега са хващани грамове. Петте кила дрога не били предназначени за изпращане другаде, а явно са щели да бъдат пласирани на тукашния пазар.

Срещу Елена и Соня е повдигнато обвинение по чл. 354 а, ал. 3 от НК – за държане на наркотици. За такова тежко престъпление законът предвижда затвор от 1 до 6 години и глоба от 2 хил. до 10 хил. лева .

СМ