25
Нед, Фев
25 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

18-годишен арeстант от Любимец е избягал преди привеждането му в следствения арест за кражби. В петък по обяд младежът е конвоиран до Бърза помощ в Свиленград, където трябвало да бъде освидетелстван, за да бъде преведен в следвения арест в града въз основа на получено постановление за задържането му до 72 часа.

В 14,10 часа, след излизане от ЦСМП-Свиленград с поставени белезници на ръцете пред тялото му, арестантът при качване в служебния автомобил е изблъскал водещия го полицай и побегнал.

Незабавно е вдигната тревога "Бариера" и са уведомени служители от граничните полицейски управления в Свиленград и Ново село за оказване на съдействие за задържане на беглеца. В издирването се включил и шефът на полицията Красимир Текелиев, а следите водели към близката река “Марица”.
За да направят оглед откъм реката, Текелиев и негов колега потърсили лодка, а двама местни - Гроздан Митев и Димитър Митев, веднага откликнали на молбата за съдействие и лично подкарали плавателния съд. Беглецът бил забелязан скрит в храсталак под стръмния бряг, а полицейският шеф скочил във водата на няколко метра от него и го заловил.