Крими
Инструменти
Шрифт

89Свиленградските полицаи задържаха посредник в телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Хасково. В понеделник по обяд криминалистите от РУП са получили сигнал, че 88-годишен старец от града е станал обект на телефонна измама. На мъжа са му поискани 6600 лева по познатата вече схема – пътнотранспортно произшествие, при който синът му е ударил човек.

Дядото отишъл да изтегли спестяванията си от банката, но по пътя се усетил, че е чувал за ограбени хора, и посетил Районно управление „Полиция”-Свиленград.
Около 15.00 часа на адреса на стареца на улица „Вишеград” е пристигнал мъж с цел получаване на сумата от измамата. В момент на получаване на парите е задържан 51-годишен жител на ардинското село Бял извор. Той казал, че бил нает по обява да посредничи в измамите. В хода на процесуалните действия е станало ясно, че задържаният е съпричастен и към друга измама станала преди дни в Свиленград, когато 79-годишна старица бе измамена с 1000 лева по същата схема. К.Е., познат на органите на реда, е задържан до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.