04
Пон, Мар
29 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Двама мъже от Любимец са били арестувани със 70 кг хероин при екшън акция в Турция. Нашенците пътували с джип „Мерцедес“ и били задържани от истанбулския отдел за борба с наркотрафика на 11 ноември.

Турските ченгета са работили по сигнал. Сред заподозрените бил и ирландец, който се съгласил да се срещне с нашенците в закрития паркинг на „Кипа“ в Одрин. Возилото на любимчаните било проследено до паркинга, където се разиграл и екшънът по задържането им. Наркотикът е бил намерен в пакетирани торби с цимент. В акцията е било използвано обучено куче. Точното количество на дрогата е 70,300 кг, а стойността й е около 7 млн. лв. Като в сцена от филм двамата нашенци – Янко М. и Петър Т., са били проснати от ченгетата при задържането им. На двамата е наложена най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“. Запис с акцията на истанбулския отдел за борба с наркотрафика, при която са заловени любимчаните, е публикуван в турски сайт.

Единият от задържаните – Янко М., се занимавал с авторемонтна дейност. Петър Т. пък обработвал земеделски земи.

Тукашни полицаи пък откриха 1,54 г хероин у 27-годишния Лилян С. от Свиленград. Служителите на реда извършили проверка на лекия му автомобил „Фиат“, в който се возела и 26-годишна варненка. Ченгетата открили 5 пликчета с дрогата. Двамата са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

СМ