04
Пон, Мар
29 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Кът за отдих, спорт и кино под звездите откриват официално в свиленградското село Мезек на 31 август. Мястото е обособено по проект за местни инициативи на стойност 2 000 лева, осигурени от Община Свиленград, както и още 2 500 лева от дарители и традиционната "Еко Коледа" в селото.

До беседката има фитнес на открито, а отляво на него е предвидено място за тенис маса, която ще бъде закупена на по-късен етап. Чешмата е поставена на място, където имаше от преди изход за питейна вода и вход за обратната вода. Стените на постройката на тоалетната са изрисувани с красиви рисунки. Инициаторите на проекта очакват дарението на маса и пейки от палети, които ще поставят под естествения сенчест чадър на Албицията. А есента, когато времето ще е по-подходящо, ще се погрижат за озеленяването на цялото пространство.

И всеки успешно изпълнен проект заслужава откриване с подобаващ празник. Той ще е на 31 август (четвъртък) от 19:00 ч. В програмата са предвидени хоротека с Танцово студио "Нишани" и кино на открито.