15
Съб, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

И Свиленград се присъединява към над 50-те населени места в България, които излизат на национален протест тази вечер. Той е в подкрепа на 18- годишното момиче от Стара Загора, пострадало от маниака с макетен нож.

Мирното шествие ще започни от сградата на съда в 18:00 ч. Организатор в Свиленград е Атина Иванова от Любимец. Тъй като в града няма съд, затова шествието ще се проведе в Свиленград. 18- годишната Атина е видяла лино ужаса, предизвикан на момичето от Стара Загора. Преди месец тя се запознава с пострадалото момиче при посещение в болницата в Стара Загора, където е настанен нейн близък. Говорили малко, тъй като момичето се сривало бързо. Но никога няма да забрави в какво състояние е била.

Случаят с нарязаната с макетно ножче, бита и с обръсната глава 18-годишна Дебора от Стара Загора стана известен, след като майката потърси медии, месец след инцидента, за да разкаже, че нападателят на дъщеря й е на свобода. Решението да бъде освободен е взето на втора инстанция от състав на Окръжен съд- Стара Загора, който се позовава на медицинска експертиза на съдебния лекар, че травмите представляват лека телесна повреда. За престъплението е обвинен бившият приятел на момичето- 26- годишен охранител в дискотека в Стара Загора. Той вече е съден за подобна проява и в момента е в условия на ”пробация”.. За да зашият раните от макетното ножче по тялото на девойката, лекарите са направили 400 шева, стана ясно от думите на майката.

След огромен обществен натиск и възмущение, вчера прокуратура и МВР дадоха съвместен брифинг в Стара Загора, на който стана ясно, че срещу момичето има отправени заплахи два дни преди нападението , заради които 26- годишният охранител в дискотека, бе повторно обвинен и задържан. До момента от съда в Стара Загора не са коментирали решението на съдийския състав, който е освободил преди това обвинения за жестокото нападение срещу момичето.