12
Пет, Апр
16 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Във връзка с разрастващите се пожари в горските територии и населени места, както и задимяване на част от територията на община Любимец - с. Дъбовец, с. Вълче поле, с. Оряхово и с. Георги Добрево, Кметът на община Любимец обяви частично бедствено положение, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Пожарът е обхванал предимно широколистни гори, треви и храсти. Площта на пожарите бързо нараства поради наличие на силен вятър. Пожарът в с. Дъбовец на моменти е и върхов, като това се влияе от посоката и силата на вятъра. Районът в с. Дъбовец е трудно проходим, а посоката на пожара се мени непрекъснато. В момента на терена има сили на пожарната, полицията и доброволци. Ограничава се движението на хора и МПС в района на обявеното частично бедствено положение, а именно: землището на с. Дъбовец, с. Вълче поле, с. Оряхово и с. Георги Добрево.

Начало на въвеждане на частичното бедствено положение - 16:15 часа на 26.07.2023 г. Срок на действието на частичното бедствено положение - до отпадане на причината.