19
Пет, Апр
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Свиленградчанин пък оглави Областната управа във Видин

Директорът на хасковското СУ „Св. Климент Охридски“ Гинка Райчева е новият областен управител на Хасково, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Назначението ѝ е след днешното правителствено заседание.

Гинка Райчева поема поста от назначения от служебното правителство през април за областен на Хасково Красимир Ангелов. При формиране на новия редовен кабинет на Николай Денков Ангелов беше сред първите управители на области в страната, които подадоха оставките си.

Гинка Райчева е първият директор в страната, удостоен с престижната награда на МОН „ Св. Иван Рилски“ за принос в развитието на българското образование. Има диплома по начална училищна педагогика от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Миналата седмица пък стана ясно, че новият областен управител на Видин е роденият в Свиленград Иво Атанасов. Той е народен представител в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Бил е член на парламентарните комисиите по право, енергетика, околна среда и водите, икономика и иновации. В 45-то, 46-то и 47 -то НС влиза като член на партия "Има такъв народ", която в последствие напуска поради несъгласие с водената политика на партията и става независим депутат. Водач на листата на ПП "Продължаваме промяната“ на последния парламентарен вот за 48-то НС във Видински избирателен район. Атанасов е роден на 29 май 1965 г. Завършва Математическата гимназия във Видин и право в СУ "Климент Охридски“. След дипломирането си се завръща във Видин и работи като нотариус и съдия във Видинския районен съд. От 1992 г. е адвокат във Видинската адвокатска колегия. В професионалния си опит е бил юридически консултант в банки и в български и чуждестранни дружества.