22
Пон, Юли
41 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Хасковските окръжни магистрати наложиха днес присъди на Д.А.Б., на 47 г., Е.Д.И. на 21 г., В.И.В. на 23 г., български граждани, за придобиване и държани на наркотици.

Това стана след сключено споразумение между прокуратурата и защитниците на подсъдимите.

Тримата са придобили и държали в землището Свиленград с цел разпространение високорисково наркотично вещество в големи размери, а именно коноп / марихуана, канабис / с общо тегло 19 509,08 грама на обща стойност 117 054,48 лева и направили опит да разпространят на неустановено лице 17 900 грама на стойност 107 400 лева, като престъпните последици не са настъпили, поради предотвратяването им от служители на МВР.

Окръжен съд – Хасково одобри внесеното споразумение като определи наказание на обвиняемия Д.А.Б., „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години, с изпитателен срок от 3 г. и „Глоба“ в размер на 5000 лева.

Спрямо Е.Д.И. съдът определи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година, което на осн. чл. 66 от НК отложи за срок от 3 години.

На обвиняемия В.И.В. бе определено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година, което да изтърпи при първоначален общ режим.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.