20
Пон, Май
29 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Игротека по английски език, насочена към учениците от 2 до 4 клас, организират в Свиленград днес (14 юни). Тя ще се проведе в еко парк "Сухата река" (дървения парк) по инициатива на учителите Марияна Апостолова, Ива Костадинова, Таня Делчева, Елена Фучеджиева, Ваня Николова и Христина Шидерова, като е с благотворителна цел.

По идея на преподавателите по английски език отбори от СУ "Д-р П. Берон", ОУ "Иван Вазов" и ОУ "Христо Ботев" (с. Левка) ще се състезават, за да помогнат на 25-годишната Сияна Георгиева от Свиленград. Надпреварата ще включва 6 игри, 6 кръга. И като във всяко състезание и в това ще има жури, точки, победители и грамоти.

"С колегите си поставихме за цел да стимулираме работата в отбор и се надяваме, че участниците ще почувстват силата на общото усилие и работа. Изучаването на чужд език е самостоятелно, многогодишно и нелеко занимание. Иска постоянство и много усилия на отделния ученик. Надяваме се, че с отборната игра ще стимулираме децата да си помагат и да се предизвикват, за да усвояват езика заедно." Това каза за Радио Стара Загора Марияна Апостолова. И кани всички: "Заповядайте на нашата Игротека по английски език на 14-ти юни от 18 часа в Еко парк „Сухата река“ , Ротондата с розите. Да засвидетелстваме съпричастност към каузата на едно момиче да стъпи на замята. Да подкрепим усилията на нашите деца с отборната си изява по английски език да осъществят своя порив за доброта."

Сияна страда от онкологично заболяване. След няколко неуспешни операции тази година се налага ампутация на десния й крак. За да продължи да води нормален начин на живот, се нуждае от нашата подкрепа. Необходимо е да й бъде сложена протеза, но сумата от 55 000 евро е непосилна за семейството й.

Дарителска сметка:

BG17UBBS80021044693250 в лева

BG25UBBS80021465947810 в евро