19
Нед, Май
24 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Много игри с награди и клоуни са предвидени в събитийния календар на Община Свиленград за Международния ден на детето. За малчуганите ще има и безплатен сладолед. Голямата веселба започва на 1 юни от 16:00 ч. в градския парк.

От 17:30 ч. пък деца от Школата по приложни изкуства към читалище „Просвета 1870“ и балерините от „Сребърна пантофка“ ще се представят със съвместна проява „Заедно“ в салона на културното средище.

На 2 юни ще почетем паметта на един от героите на България – Христо Ботев. От 12:00 ч. на паметника пред хотел „Свилена“ ще бъдат поднесени венци и цветя. Същия ден хоровата школа в Свиленград ще се представи на сцената на читалището с благотворителен концерт „За да виждат по-добре децата ни“. Каузата е за набиране на средства за профилактични очни прегледи на децата от начален етап на училищата в Свиленград и е част от Фестивала за детска песен "Нека пеем заедно". Пропуските за концерта са на цена 10 лева и могат да бъдат закупени на място преди музикалната проява или предварително, като се свържете с организаторите на телефон 0878118035.

Ето какво още е подготвила ОбА-Свиленград в събитийния си календар за юни: