23
Чет, Май
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

107 абитуриенти изпратиха днес СУ „Д-р Петър Берон“ и ПГССИ „Христо Ботев“ в Свиленград. Тържествените церемонии преминаха изключително трогателно в училищните дворове. Те започнаха с посрещане на знамената и слова на директорите Мариян Боянов и Христина Милушева.

Директорът на СУ „Д-р Петър Берон“ Мариян Боянов поздрави абитуриентите, учителите и родителите, благодари за усилията, които всички са положили през изминалите години и пожела „На добър час!“ на младите хора.

Абитуриентите за поредна година се включиха в благотворителната кампания „С тениски на бала“. Зрелостниците се отказаха от скъпите си тоалети и решиха да отидат на изпращането си в училище с тениски. Събраната от тях сума пък ще бъде дарена за благотворителна кауза.

"Младостта е изкуство. Младостта се усмихва без причина. Това е една от най-големите й прелести. Скъпи абитуриенти, бъдете творци! Бъдете усмихнати! Бъдете прелестни! Намерете сили и кураж да живеете живота, за който мечтаете“, каза директорът на ПГССИ „Христо Ботев“ Христина Милушева.

Двете училища връчиха и награди на най-изявените си ученици. За ученик на годината в СУ-то бе обявен единадесетокласникът Йоан Димитров, а в ПГССИ – абитуриентката Вяра Язанова, която стана и ученик на годината за община Свиленград.

Ръководството на професионалната гимназия изненада с торта двама от своите завършващи ученици, които днес имаха рожден ден.