14
Нед, Апр
14 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Заради шествието за 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, временно ще бъде преустроено движението в Свиленград.

Мерките се въвеждат по заповед на кмета арх. Анастас Карчев с цел опазване живота и здравето на гражданите, недопускане настъпване на пътнотранспортни произшествия, спазване разпоредбите на Закона за движение по пътищата и постигане оптимална организация на движението в часовите диапазони, описани в настоящата заповед.

За времето от 10:30 до 11:00 да се преустанови движението на ППС по посоката на движение на първи лъч от шествието - ул. „В. Левски” в частта пред двора на НУ „Хр. Попмарков”, наляво по ул. „Ив. Вазов”, наляво по ул. „Ал. Стамболийски”, при светофара надясно по ул. „Цар Симеон Велики” до Пощата за старт на празничното шествие.

За времето от 10:15 до 11:00 да се преустанови движението на ППС по посоката на движение на втори лъч от шествието - ул. „Отец Паисий” пред СУ „Д-р П. Берон” - ул. „Генерал Скобелев” - ул. „Елин Пелин” - ул. „Максим Горки” до Пощата.

За времето от 10:15 до 11:00 да се преустанови движението на ППС по посоката на движение на трети лъч от шествието - ул. „Ал. Стамболийски” при светофара, надясно по ул. „Максим Горки”, надясно по бул. „България” до Пощата.

За времето от 11:00 до 12:00 да се преустанови движението на ППС по посоката на движение на шествието – бул. „България” при Банка ДСК до площад „Пети октомври” при Общинска администрация.

Движението на ППС по забранените участъци да се възстановява непосредствено след преминаването на празничното шествие.

Пълната заповед на кмета може да видите ТУК.