21
Пет, Юни
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

За трета поредна година ПГССИ "Христо Ботев" е сред най-добрите професионални гимназии по туризъм, похвалиха се от школото.

Високото признание идва след отличното представяне на дванадесетокласниката Вяра Язанова по време на националното състезание "Най-добър млад хотелиер". Надпреварата се проведе от 19 до 21 април в курортен комплекс "Албена", а един от официалните гости бе министърът на туризма Илин Димитров. 

Вяра успя да впечатли журито със знания, умения и компетенции и не на последно място професионална визия. Отличната й професионална подготовка й донесе трудов договор, предложен от КК "Албена" и наградата "За най - стилна визия и униформа".

Това е невероятен успех, имайки предвид конкуренцията на 29 - те участници в състезанието, подчертаха от ПГССИ "Христо Ботев". Ръководството на училището винаги е вярвало във възможностите на своите учители и ученици.  Адмирации за Вяра, нейният пряк ръководител - старши учител Елена Димитрова, преподавателите по професионална подготовка - Соня Пейчева и Женя Георгиева, и учител Павлина Петкова - осъществяваща чуждоезиковата подготовка, споделиха още от гимназията, като не пропуснаха да благодарят за поредния повод за гордост.