18
Чет, Апр
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Петокласничката от Свиленград Милада Малинина се класира за финалния кръг на Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език “Спелинг бий”. Това стана след отличното ѝ представяне на регионалния кръг в Пловдив, където зае първо място в своята възрастова група.

Успехът на Милада се дължи на неуморното самостоятелно разучаване на правописни модели, повтаряне на думите със съвременни приложения, безброй спелуване със съучастието на цялото ѝ семейство, упражнение, упражнение и пак упражнение“, сподели един от преподавателите ѝ по английски език Марияна Апостолова.

Над 4300 ученици от 267 училища в цялата страна се включиха в училищните кръгове на състезанието. Класиралите се на първо и второ място представиха училищата си на регионалните състезания и се бориха за правото да бъдат сред най-добрите 30 ученици, които ще излъчат националния „Спелинг бий“ шампион на 22 април в София.

Още две ученички от ОУ "Иван Вазов" се явиха на регионалните кръгове след отличното си представяне на училищния. Това са шестокласничката Едита Жузуфи и Анелия Илиева от 4 клас. Едита завърши 5-а от общо 27 участници в състезанието на училищни шампиони, а Анелия се класира на 10-о място от 22 участници. И трите момичета са подготвяни в училище от преподавателя им Ива Костадинова.  

Националното състезание по правопис на английски език “Спелинг бий” се организира от фондацията "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС". То се осъществява в партньорство с фондацията "Америка за България", с посолството на САЩ и с Министерството на образованието и науката.