17
Сря, Апр
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Бронзов медал спечели осмокласникът от ПГССИ „Христо Ботев“ Димитър Бойдев по време на регионалното състезание „Млад фермер“. Той за пръв път се явява на това състезание, но даде заявка за още бъдещи успехи в дисциплината „Майсторско управление на колесен трактор“.

Състезанието се проведе в Нова Загора. Свиленградчани се представиха с отбор от 3-ма ученици – Виктор Дунчев, Димитър Бойдев и Иван Кьосев, като от ПГССИ определиха представянето им като „летящ старт“. За качествената и ефективна подготовка на тримата отговаряха преподавателите им Димитринка Ангелова, Стефана Узунова и Димитър Желязков.

„Млад фермер“ се организира от Министерството на образованието и науката със съдействието на Регионално управление на образованието – Сливен и Аграрен университет – Пловдив. С отбори по трима ученици се представиха още 11 отбора от професионални гимназии от първа регионална група за Южна България - Айтос, с. Бояново, Джебел, Карнобат, Кърджали, с. Скалица, Хасково, Чирпан, Ямбол, Мъглиж и Нова Загора. В продължение на два дни бъдещите фермери премериха знания и умения в шест дисциплини, разделени в три направления – растениевъдство, животновъдство и механизация на селското стопанство.