22
Чет, Фев
29 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Ученичките от ПГССИ "Христо Ботев" Мария Апостолова и Милена Димитрова показаха отлични знания на областния кръг на олимпиадата по Български език и литература.

Двете постигнаха завиден резултат, който ги нареди сред 10-те най-добре представили се възпитаници на училищата в Хасковско. Успехът е вследствие от качествената и ефективна подготовка, осъществявана от старши учител Ирина Проданова и високата мотивация на ученичките, споделиха от ръководството на ПГССИ "Христо Ботев". 

Повод за гордост донесе и шестокласничката от СУ "Д-р Петър Берон" Петя Георгиева с класен ръководител Олга Михайлова-Благоева. Тя също се представи отлично на Областния кръг на олимпиадата по български език и литература. Надпреварата се състоя на 25 февруари в СУ "Васил Левски", Хасково. Писмената работа на нашата ученичка - сбит преразказ на непознат текст, е оценена от проверяващата комисия с 28 точки, като максимумът е 30. По регламент за провеждането на този вид ученически състезания най-добрите петокласници и шестокласници се съревновават на Областен кръг, на Национален кръг се явяват ученици от 7 до 12. клас. "Вярваме, че тя щеше да покори още върхове! Желаем й успех и занапред", споделиха от СУ "Д-р Петър Берон".