17
Сря, Юли
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Ученици от СУ "Д-р Петър Берон" представиха достойно училището си в Националния конкурс-рецитал „Левски – 150 години в сърцето на България“. Надпреварата бе организирана по повод кръглата годишнина от гибелта на Апостола на свободата от Община Ловеч, Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ - гр. Ловеч и ОУ „Васил Левски“ - гр. Ловеч.

Йоана Караиванова и Далия Полонова от 4.а клас с учител Славка Генева и Нели Тотева от 4.б клас с класен ръководител Елена Вълкова заслужено получиха грамоти за участие в Националното съревнование. Шестокласници с класен ръководител Олга Михайлова-Благоева също имат основателен повод за гордост. За изявата си Никол Добчева, Петя Георгиева и Яница Ташева пожънаха успехи и се радват на своите грамоти за участие. В конкурса подобаващо участие взеха и учениците от 7.а клас - Александра Михайлова, Георги Георгиев, Елена Иванова, Емилиана Кърчева, както и техните връстници от 7.б клас - Виктор Станков, Кристиана Николова, Ренета Тасева и Стефани Йорданова. Седмокласниците от СУ „Д- р Петър Берон“ с преподавател по български език и литература Олга Михайлова-Благоева също бяха отличени с грамоти за участие.

В Националното съревнование са се включили над 1800 ученици от 178 населени места на страната. Всеки един от изпълнителите трябваше да представи произведение по избор, посветено на Васил Левски. В рамките на пет работни заседания комисия е селектирала най-добрите изпълнения в трите възрастови групи /първа - ученици от I до IV клас, втора - ученици от V до VIII клас, трета възрастова група - ученици от IX до XII клас/. Журито е класирало за участие във втория етап на конкурса 9 ученици – по трима за всяка възрастова група - според посочените в регламента за конкурса критерии: дикция, тематична обвързаност, спазване на регламентираното време и въздействие.