19
Сря, Юни
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Деца от училището в село Левка посетиха центъра за природозащитни дейности на проект "Живот за белошипата ветрушка" на Зелени Балкани.

По време на посещението им децата от четвърта възрастова група на ОУ "Христо Ботев" се запознаха в близост с дейностите на Зелени Балкани по завръщането на белошипата ветрушка у нас. Разказано им бе за работата по размножаване, отглеждане и освобождаване на птиците, както и за дейностите на терен по търсене на диви колонии на дребното соколче.

Най-интересна за младите природозащитници бе новината, че от цяла България, именно в тяхното село, Левка, видът бе завърнат за пръв път от десетилетия отсъствие в природата ни.

След презентацията в залата на Центъра, децата разгледаха и съоръженията и изкуствените гнездилки, по сградата отвън, поставени за домове на птиците. Екипът на Зелени балкани винаги се радва на възможността да предаде знанията си на младите, споделиха домакините. "Но, в това начинание водеща роля имат преподавателите. Благодарим на учителките на нашите млади посетители за желанието и инициативността, с които работят за екологичното образование на своите ученици", заявиха още от Зелени Балкани.