22
Пон, Юли
41 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Фоторепортерът на свeтовноизвестната агeнция Getty Images и в. „Старият мост“ Христо Русев е поканен за участие в семинара „Светът, в който живеем...“ - Ден на документалната фотография. който ще се проведе в Дома на киното в София на 25 февруари от 10.00 до 17.00 часа.

Освен Русев, участие ще вземат Надежда Чипева – фотограф с над 30 години стаж в български медии, Александър Николов и Димитър Панайотов – основатели на платформата Dokumentalisti.bg., носители на наградата „Журналист на годината“ за 2021 г. за проекта „Последният дар на човека“, Георги Кожухаров и Георги Тотев – основатели на Lens2Lens., носители на наградата „Журналист на годината“ за 2022 г. за поредицата филми от сърцето на войната „Записки от Украйна“.

- Посвещаваме един ден на документалната фотография, като каним някои от най-добрите, награждавани и иновативни български автори в сферата да споделят своя опит - казват организаторите на събитието. - В рамките на този вдъхновяващ ден ще имате възможност да научите повече за предизвикателствата пред фоторепортерите и фотожурналистите, както и как да подхождате в развитието на личните си документални проекти. Ще видим войната в Украйна отвътре, ще научим и видим повече за пандемията, която разтърси света ни. Ще се потопим в много лични истории и ще изучим различни похвати в разказването им чрез средствата на фотографията - уточняват те.