01
Пет, Мар
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

249 души поискаха от Община Свиленград да извърши основен ремонт на пътната и тротоарна настилка на улиците, на които живеят. Те настояват и да бъде подменена водопроводната мрежа там.

Свидетели сме на постоянни аварии на водопроводната мрежа, която е на повече от 60 години, се казва в докладната, внесена до Общинския съвет. Хората допълват, че улиците, на които живеят – „Климент Охридски“, „Максим Горки“, „Първи май“, „Константин Преславски“, „Кочо Честименски“ и „Ален мак“, били в трагично състояние и не ремонтирани от повече от 50 години. Някои от платната били пропаднали и с нарушен напречен профил, а временното изкърпване на асфалтовата настилка не давало нужните резултати. Тротоарната настилка също била в много лошо състояние и на места липсвала.

Молим да се осигури финансиране, да се включат в Инвестиционната програма за 2023 г. на Община Свиленград и да се реализира проект през 2023 г. Дали исканията им ще бъдат удовлетворени ще стане ясно на редовното заседание на Общинския съвет, което е насрочено за 22 февруари.