27
Пон, Май
19 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Довършване на двата основни инфраструктурни обекта са сред основните цели още в началото на новата 2023-та година за Свиленград. Трябва да приключи обновяването на централната пешеходна зона, а през месец февруари - децата да влязат в новата Детскта градина "Снежанка".

Това каза за Радио Стара Загора кметът арх. Анастас Карчев и посочи, че ще продължи и работата по социалния Проект "Топъл обяд".

Две са вече одобрените семейства, които ще получат възможност от община Свиленград сами да изградят своето жилище в града. Проектът е пилотен за България, общината осигурява терен в рамките на града с необходимата инфраструктура, както и инвестиционен проект. Одобрените кандидати пък трябва да заплатят символично право на строеж на Общината и да изградят сами бъдещия си дом. След осъвременяване на критериите, новите кандидатури ще бъдат разгледани още в началото на 2023-та година и ще бъдат класирани.

В подкрепа на младите и животът им в Свиленград е и новият филиал на УНИБИТ, който трябва да приема за обучение още от септември.

Продължава и сътрудничеството с граничните община от Гърция и Турция за развитието на региона.

Интервюто може да чуете ТУК.