18
Чет, Апр
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Десетки камиони образуват дълга върволица по пътя от митническото бюро в свиленградския квартал Капитан Петко войвода /Гарата/ към разклона за Гърция и магистрала Марица, съобщи жител на квартала, който изпрати и снимки.

Понякога колоната достига 500-600 метра, затруднявайки движението по натоварения първокласен път Е-80. Разминаването на превозните средства е рисковано, а ако тир се движи в насрещната лента – почти невъзможно. Често настъпва голям хаос. Не са редки случаите изнервени шофьори да си отправят гневни реплики. Редящите се вдясно на пътя камиони затапват и отбивката пред спирката на междуградските автобуси.

Според спедитори причината за задръстването е в нарасналия с 40-50 процента трафик и в недостатъчния капацитет на паркингите в близост до митническото бюро.

Живеещи в този район се оплакват и от шума, който вдигат тировете, особено нощно време. Според тях би трябвало да се вземат спешни мерки движението да се регулира, като камионите се отклоняват на безопасни места, изчаквайки реда си, за да бъдат обслужени в митническото бюро. Иначе вероятността да се стигне до тежки инциденти, особено при намалена видимост, е голяма, предупреждават те.