19
Нед, Май
24 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Членове на ПП „Възраждане“ в Свиленград зарадваха по празниците децата от ЦСОП „Стефан Василев“.

Освен лакомства, местните активисти бяха приготвили така нужните в ежедневието на Центъра за специална образователна подкрепа микровълнова фурна и пасатор. От своя страна децата благодариха за подаръците с много песни и грейнали лица.

Мнозина поддържат тезата, че дарение се прави анонимно, но ние искаме да дадем гласност за действията си с надеждата повече хора да вземат пример и да помагат с каквото могат, сподели председателят на ПП „Възраждане“ в Свиленград Пламен Челебиев. В подкрепа на думите си той цитира Марк Твен: „ Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят“, призовавайки към повече човечност не само по празниците, когато неминуемо отваряме сърцата си, а целогодишно.

Седмица по-рано пък Общинската библиотека в Свиленград получи от „Възраждане“ около стотина книги. Колекцията е от личните библиотеки на членовете на местната структура на партията. Изданията са на различна тематика от български и чуждестранни автори. Главният експерт в библиотеката Иван Чончев благодари за жеста и изрази задоволство, че все повече хора от различни възрасти посещават библиотеката, за да заемат книги. Преди да получи сертификата за дарение пък Пламен Челебиев сподели: „ Българинът е любознателен и обича да отделя от свободното си време за някоя интересна книга. Цените на изданията обаче стават все по-високи и не всеки може да си позволи да даде пари за литература. Ето защо поддържането на библиотеките като културни средища за нас е от изключително значение“.