17
Сря, Апр
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Трудът и желанието на учениците от любимецкото СУ "Желязко Терпешев" да съберат пари, за да помогнат на дете в нужда, се увенчаха с успех. Коледните сувенири, сладките и солени кулинарни шедьоври, изработени от паралелката по готварство в училището и ученици от различните класове, се разпродадоха в рамките на няколко часа.

Възпитаниците на местната гимназия гордо предлагаха своите творби пред стотиците хора с добри сърца, дошли да подпомогнат благотворителната кампания, която ученици и учители единодушно нарекоха ,,Деца помагат на деца". Благотворителният базар успя да събере 3 410 лева.

2 000 лв. от сумата ще бъде дарена на 5-годишния Даниел Антонов Златев от град Хасково, с която ще се подпомогне скъпоструващото му лечение. Останалите средства ще бъдат използвани за други ученически инициативи, отново свързани с благотворителна цел.

След края на базара Ученическият училищен съвет изказа своята благодарност към всички съпричастни към каузата и най-вече на училищното ръководство в лицето на Мария Станкова, на кмета на общината Анастас Анастасов, на народния представител Георги Станков, на НЧ „Братолюбие -1884 г“., на Лайънс клуб „Любимец“, на учителите и учениците за оказаното съдействие и подкрепа.