21
Вт, Май
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Тежка катастрофа е станала тази вечер на пътя между Свиленград и Тополовград в района на село Младиново. Обърнал се е автобус.

По информация има един загинал - жена, и няколко ранени. Инцидентът е станал в 18:10 часа.

Автобусът е с бургаска регистрация и е превозвал 40 екскурзианти. Те са се прибирали от гръцкия град Комотини към Бургас.

На място са всички служби, изпратени са няколко линейки и пожарни автомобили. Причината за тежкия инцидент се изяснява. До мястото на инцидента не бяха допуснати журналисти.

На брифинг, даден при разклона за с. Левка, директорът на ОД МВР Хасково Николай Ненков и окръжният прокурор Иван Стоянов съобщиха, че на шофьора са взети проби за алкохол и наркотици, които са отрицателни. Пред разследващите е споделил, че е карал внимателно, но заради мократа настилка на завой е изгубил управлението на превозното средство, което се преобърнало в малка канавка. Ранените са 19, като засега не се знае какво е състоянието им. Настанени са в болници в Хасково, Харманли и Свиленград. В автобуса е имало и четири деца, които са невредими. Те заедно с останалите непострадали са настанени в кметството в Младиново, а от Община Свиленград са осигурили храна. От фирмата са изпратили друг автобус да прибере екскурзиантите.