18
Вт, Юни
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Три паркинга в центъра на Свиленград са напълно обновени и днес ще бъдат отворени за ползване. Те се намират в най-натоварените участъци на движение на моторни превозни средства и пешеходци в централната градска част – до пощата, до Общинския пазар и пред Бърза помощ.

Ремонтът на паркингите извърши Общинско предприятие „Благоустрояване и озеленяване”.Общата площ на обектите е 1 385 кв.м. В тяхното обновяване са вложени 42 000 лева от бюджета на общината. Извършени са подготвителни дейности като изкопни работи, чакълиране, обратен насип за отводняване и други. Където е необходимо, са поставени бордюри. Асфалтовата настилка е положена от специализирана фирма.

В проекта общината предвиди максимално запазване на растителността и дърветата в очертанията на паркингите. След разчертаване и маркиране са обособени общо 43 места за паркиране – 21 паркоместа до пазара, 7 паркоместа пред Бърза помощ и 15 паркоместа до пощата, като 4 от тях са предоставени за стоянки на таксита. Определени са и паркоместа за хора с увреждания.